Naujienos

Išsaugokime bajoriškąjį kultūros paveldą

Išvyka į Biržus, 2019-06-22

 

Pirmais mūsų lankomas objektas – Biržų pilis – legendomis apipinta garsiosios Radvilų giminės pastatyta pilis. Tai vienintelė tokia pilis Lietuvoje, viena geriausiai išsilaikiusių pilių Šiaurės Europoje. Šioje pilyje yra įsikūręs Biržų krašto muziejus „Sėla“. Nuo 2014 m. muziejuje veikia arsenalo ekspozicija skirta XVI–XVIII a. karybai pristatyti, o kartu ir parodyti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenės etmonų – kunigaikščių Radvilų arsenalo svarbą ir didybę. Aplankę muziejų su gidu, apžiūrėję buvusios pilies įtvirtinimus, vyksime pasigrožėti Astravo rūmais. Norėdami juos pasiekti, turėsime pėstute tiltu pereiti per Širvenos ežerą, nuo kurio atsiveria balti kaip gulbė Astravo rūmai. Pavaikščiosime po pavasarišką dvaro parką, apžiūrėsime seniausią dvare pastatą – arkinį, panašų į romėnų akveduką, tiltą per Apaščią.

Po to vyksime pasigrožėti Kirkilų karstiniais ežerėliais iš apžvalgos bokšto, primenančio grimztančią valtį. Pakeliui aplankysime Karajimiškio kraštovaizdžio draustinį, kuriame yra pati žymiausia ir giliausia smegduobę „Karvės olą“, bei pasivaikščiosime pažintiniu-geologiniu taku „Barsuko ola“. Susipažinę su smegduobėmis vyksime į Rinkuškių alaus daryklą. Ten mūsų lauks ne tik ekskursija po alaus darykla, bet ir alaus degustacija bei vaišės.

Pasibaigus ekskursijai bus galimybė įsigyti Rinkuškių alaus daryklos parduotuvėje.

                                                                                

Papildomos išlaidos:

- ekskursija su gidu po Biržų pilį – suaugusiems – 3,50 Eur, mokiniams, studentams, senjorams, negalią turintiems žmonėms – 2,50 Eur, vaikams iki 5 metų – nemokamai

 

Programa užsakyta  birželio 22d. 13 val.

Gurmaniška SAMBARIŲ programa

Pirmiausia pasivaikščiosite po „Rinkuškių“ alaus daryklą, gidas Jums papasakos, kaip, laikantis senųjų aludarystės tradicijų, šiandien verdamas tikras lietuviškas alus. Grįžę iš daryklos užsuksite į mūsų muziejų, o prie senovinės aludario klėties pats Žaldokas Jums papasakos apie senosios aludarystės subtilybes. Vėliau ragausite karštus patiekalus (jeigu pageidaujate vegetariško patiekalo – būtinai informuokite iš anksto), mūsų šefo kurtas gurmaniškas užkandėles, kurias, gido pagalba, išmoksite derinti su skirtingomis 8 alaus rūšimis. O jau kas yra volė, sambariai ar kiek alaus paruošdavo senovės lietuviai vienai šventei galėsite paklausti charizmatiškojo Žaldoko.

 

 Trukmė 2,5 val.(būtina išankstinė rezervacija)

 Gurmaniški užkandžiai, karštas patiekalas

 25 € / asm.

 

 

 

PRAŠOME  REGISTRUOTIS

 

Kanclerė   Stasė Jokšienė   8-685-72287