Naujienos

Išsaugokime bajoriškąjį kultūros paveldą

2017 M. RUGPJŪČIO 5 D. SUSITIKIME ŽEMAITIJOJE!

LIETUVOS BAJORŲ KARALIŠKOJI SĄJUNGA

VILNIAUS KRAŠTAS

 

2017 M. RUGPJŪČIO 5 D. SUSITIKIME ŽEMAITIJOJE!

 

Vilnius-Viekšniai-Pikeliai- Židikai-Dautarų dvaras -Telšiai-Vilnius

 

 

6.30 val. išvykimas iš Vilniaus nuo šv. Jokūbo bažnyčios.

Vyksime į Viekšnius, kurie garsūs savo stebuklinga vaistine, čia gimusiais ir augusiais profesoriais: Mykolu, Vaclovu ir Viktoru Biržiškomis, Lietuvos aviacijos pradininku Aleksandru Griškevičiumi. Viekšniuose mokėsi, iš čia į gyvenimą išėjo tapytojas A. Gudaitis, skulptorius B. Pundzius, aktorius ir režisierius J. Miltinis, kompozitorius J. Kačinskas, jo brolis aktorius H. Kačinskas, daug kitų mokslo, kultūros ir politikos veikėjų.

Aplankysime Pikelių Švč. Trejybės bažnyčią - vieną seniausių iš išlikusių Lietuvos medinių bažnyčių, su ypatinga vidaus puošyba. Bažnyčioje stovi net septyni puošnūs mediniai altoriai.  Altoriuose  suderinta unikali žemaitiška drožyba su tuomečio europinio lygio meistrų darbais, todėl Pikelių bažnyčia yra viena gražiausių medinių Lietuvos bažnyčių.

 LBKS signatarė p. Gražina Juknevičienė (h. Jelitair Leliwa), maloniai kviečia aplankyti jos šeimos pastangomis atrestauruotą Dautarų dvaro sodybą Židikuose, kurioje vaikystėje gyveno ir a. a. LBKS Vadė p. Undinė Nasvytytė (http://www.dautarai.lt/index.php). Čia mūsų laukia ekskursija po dvarą, koncertas, suneštinės vaišės bei dvaro šeimininkų paruoštas žemaitiškas valgis ir susitikimas su Žemaičių ir Klaipėdos krašto bajorais!

Paskutinis kelionės taškas – Telšiai ir nuostabaus grožio Šv. Antano Paduviečio katedra bei paminklas Durbės mūšiui atminti, prie kurio finansavimo prisidėjo ir LBKS nariai.

Iki 22 val. turėtume grįžti į Vilnių.

Kelionės kaina 15-20 eur asmeniui, priklausomai nuo susirinkusiųjų skaičiaus; koncerto bilieto kaina – 3 eur. Registruotis el. paštu elona.varanauskiene@gmail.com.